Få nu hvilet dig, når de sover!

Søvn ….. eller mangel på samme

Søvn har fyldt en hel del i min barsel og jeg bliver lige nød til at skrive lidt om det. En veninde sagde, meget korrekt til mig, at barsel egentlig bare handlede om, at få børn til at sove. Det har til tider føltes sådan. Jeg var klar over, at søvn ville fylde meget. Tro mig, jeg var blevet advaret af dem der fik børn før mig. Men jeg vil blankt erkende, at jeg ikke havde forudset, hvor stor en kamp det er i dagstimerne. 

I starten, dvs. de første 8 uger sov begge piger ca. 18-20 timer i døgnet – OG de sov altid på samme tid! Jeg kan skrive det, fordi jeg ved det, men ikke fordi jeg kan huske, hvordan det var. Jeg tænker; hvad fik jeg dog tiden til at gå med! Kaffe, Instagram, mere kaffe med varmet skummet mælk og Netflix. Det virker til tider absurd, at jeg havde tid til det. Sådan er det ikke mere!
Det har så efterladt en lille trang til advare folk. Når nogle der lige har født fortæller, at de har fået det nemmeste barn, der bare sover, har jeg lyst til at råbe “DET ER EN ILLUSION! Det er noget du tror! Det er noget babyer kan. De kan mange tricks!”.

 

Det bliver nemmere

Jeg har hørt mange gange, at det bliver nemmere efter de første 3-4 måneder. Jeg venter stadigvæk. Jeg synes umiddelbart kun, at det er blevet hårdere, i hvert fald ift. søvn. Det er jo så også gået op for mig, de de folk der siger den slags, er folk med mave/kolik børn. Det er ikke dem med børn, der har sovet de første 8 uger. 

barnevog

Mht. søvn, spiller det selvfølgelig også ind, at der er to. Alberte har faktisk alle dage sovet ganske fint. Agnes derimod, har været lidt af et show. Agnes har vi døbt vores “45-mins baby”. Hvad er en 45-mins baby? Jo, det er ganske simpelt, det er en baby der konsekvent vågner efter 45 min! Man tænker DET MÅ VÆRE LØGN! Hun var så træt, da jeg puttede hende. Hun må være syg. Men nej. Der ligger et styks meget vågn baby  (Igen, det et også en illusion, det  tager ca 20 minutters vågentid at erfare). Det er noget af det mest frustrerende, at jeg til dato har oplevet. De få gange hun har sovet længere, af sig selv, har det været umuligt at sige, hvad der har gjort det. Jeg har dog med lidt (meget!!) tålmodighed og held kunne vugge hende videre i søvn. Her er det så, at jeg dog ofte har vækket Alberte, og så var det en tur ud at vugge hende. På en uheldig dag vækkede det så Agnes, og så gad mor her ikke altid mere. 

Alberte har egentlig indtil 6 måneder sovet ganske upåklageligt. Og så stoppede det. Vi har så fundet ud af, at hun har væske på begge øre, så vi venter på dommen om dræn eller ej. Vi satser alt på, at det er det, der er begyndt at genere hende. Ellers skal mor og far til at finde noget tålmodighed og overskud et ukendt sted. Kan det eventuelt købes? Nogle der har hørt om det?

Synkrone tvillinger

Det der med synkrone tvillinger er, et helt indlæg for sig selv. Der er mange holdninger til det. Jeg har i hvert fald en klar holdning til det. Pigerne er, hvad der føles, som jorden mindst synkrone tvillinger. I perioder, er de faktisk så langt fra synkrone, som det fåes. Til tider tager jeg den ene op, mens jeg putter den anden. Det giver noget ene tid med dem, og det er også guld værd. Jeg ville dog gerne forhandle med dem, om det eventuelt kunne blive hver anden dag, i stedet for hver. Jeg vil fortsat drømme mig til den dag, hvor det bliver nemmere. Indtil da forbliver kaffe og kage bliver mine bedste venner. Åh, der er potentielt mulighed for en kæmpe vægtstigning. 

1 kommentar til “Få nu hvilet dig, når de sover!”

  1. Årh Lea, selvom jeg kun har et barn, genkender jeg meget af det du skriver Her hedder vores baby bare “30 min. baby”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen