Still curious

….. so here goes!

Jeg har egentlig levet hele mit liv ret sikkert. Jeg er ikke så god til at gamble, for kan godt lide at vide, hvad jeg har. Jeg er småpanisk ved tanken om at rejse eller at skulle noget første gang. Det bunder nok i, at jeg ikke er god til at fejle. Jeg føler, at jeg blamerer mig selv og jeg bryder mig ikke om, at give nogen muligheden for at se lige igennem mig.  

På arbejde bruger jeg ofte Lev Vygotskij og hans teori NUZO. Den ligger dybt i mit pædagogiske jeg og virke. Jeg forklare ofte situationer med den, når jeg skal gøre noget lavpraktisk. “Forbliver barnet hvor der er trygt, udvikler det sig ikke, men fastholdes i vante rammer. Mellem tryghedszonen og utryghedszonen findes udviklingszonen. Det er den barnet skal i, når det skal udvikle sig. Dette opnåes ved at bevæge sig lidt mellem de 3 zoner, for at finde ud af, hvor det har de bedste vilkår for udvikling”. Simpelt, ik? Men skal jeg overføre den til, hvordan jeg jeg træffer mine valg, så bliver jeg i min tryghedszonen 90% af tiden. Ift. nye ting, så er min utryghedszone så stor, at det er svært at finde frem til, hvor jeg udvikler mig, frem for at blive angst. Derfor ser man sådan her ud…


….. når man har sagt sit faste job op!

Ja, jeg har sgu sagt mit job op! Jeg er skræmt og ved ikke helt, hvad jeg skal mene om det hele. Men jeg skal udvikle mig, for jeg står et sted i livet, hvor jeg har en masse drømme, men noget stod i vejen for dem og det har jeg så valgt at gøre noget ved. Skal jeg være pædagog, så er det på min nuværende arbejdsplads, men sagen er bare den, at jeg er kommet til den erkendelse, at jeg ikke længere skal være pædagog. Men hvad skal jeg så…

Tak fordi du læste med! 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen