Studiestart

Kaffekop
Pendlerlivet byder på varm kaffe – LUKSUS for en tvillingemor

Jeg er nu officielt tråd ud af min stilling, som pædagog i børnehuset Juelsgade. Det er ikke bare den, som jeg har sagt farvel til – jeg er også trådt ud af mit virke, som pædagog. Det betyder, at jeg taget hul på livet som studerende og en meget ukendt fremtid.

At føle sig gammel og ung på én gang

30 år og studerende. Umiddelbart lyder dette ikke gammelt i mine øre, men når man er den 10. ældste på studiet, så måske lidt alligevel. Hvor gammel jeg er i denne sammenhæng, er dog kommet lidt bag på mig. Inde for de første to dage, har to, uafhængigt af hinanden sagt til mig; “er du 30” og “du ligner ikke en på 30, jeg ville tro at du var 27 – det skal du tage som en kompliment”. En sagde også “du går ellers meget ungt klædt”. Jeg kan ikke helt lade være med at grine, når jeg skriver dette (kun meget upassende, fordi jeg sidder i et fyldt tog). Jeg er jo ikke død … bare 30 år.

Har du så fået nye venner?

..ville ens mor nok spørge, hvis jeg var startet i 3. klasse. Men nu er jeg jo TREDIVE år og startet på en kandidat, så jeg tænker, at det er derfor, at spørgsmålet ikke har været oppe at vende.

På dette punkt, er det helt anderledes for mig at starte studie. Egentlig fylder det med nye venner ikke så meget mere. Her kan jeg godt mærke, at jeg er TREDIVE (bare jeg ikke forkalker snart). Jeg hviler nok i mig selv, eller er blevet tilstrækkelig kedelig nok til, ikke behøve at være hvor det sker hele tiden. Dog ikke sagt, at jeg fravælge det. Vi er jo sociale væsner.

Hvad man ikke gør, når man lige er startet nyt studie!

Lige apropos det der med at hvile i sig selv, så lavede jeg en rigtig Lea den første uge. Som i, toppen af typisk Lea!

Jeg har haft lidt svært ved at finde ud af, hvornår vi kunne forvente svar fra Agnes’ pH-sonde undersøgelse (et længere skriv er in the making), så da der var pause i undervisningen havde jeg lidt travlt med at komme ud at ringe. En fra min studiegruppe går ud af døren og skal til venstre. Da jeg skal til højre, tænker jeg, at jeg da bare tager den dør ved siden af. Jeg sætter tempo på, for at komme ud af lokalet og …… SMASK!! Jeg smadre pande og næse ind i en glasrude 🙈 Det er så dumt! Det er bare SÅ skide dumt!

Heldigvis kan jeg grine af det (og selvom lokalet var fyldt, blev det ikke bemærket af ret mange). Men shit det er toppen af distræt. Hvem går ind i en glasrude – ja det gør jeg så. Dagen efter taber jeg min Macbook, men heldigvis kun ned på en<<
dens bord – og ikke på gulvet.

Leas næse
Jeg har stadigvæk en lille bule.. måske en reminder om, bare at gå igennem døren som et normlt menneske næste gang!

Hvordan er det så?

For lige at være lidt seriøs, er det jo ingen hemmelighed, at jeg har været nervøs for at starte det her studie. Især med den baggrund jeg har – både fagligt, men også min skolehistorik. Jeg er stadigvæk lidt på shakey ground. Nogle dage bliver jeg ramt på, at jeg ikke har noget fagligt netværk, som jeg kan trække på. Jeg har ikke et relevant studiejob. Der er dage, hvor jeg tænker, at jeg har gamblet for meget og at konsekvensen er arbejdsløshed – en konsekvens min familie også vil lide under. Så er det, at jeg lige stopper mig selv og minder mig om, at jeg kun har gået på studiet i 6 uger.

Det er faktisk rigtig godt. Jeg glæder mig til at se, hvad det bringer med sig.

Studerende som små-børns mor

Det kræver struktur og så kræver det, at man lige tager sig sammen! Når det er sagt, så fungere det godt. Jeg er kun halvt så bombet, når jeg henter børnene. Jeg har mere overskud. Jeg har meget større råderum, da det er op til mig selv at planlægge tiden. Jeg er i Kolding 3-4 gange om ugen, men har jo kun 3 timer derovre. Så er der gruppearbejde oveni, men igen, det handler om planlægning.

Overblik over min uge

Mandag har jeg fx. studiefri. Når jeg har afleveret pigerne, så handler jeg ind til hele ugen og laver mad til om aftenen. Ofte er det dog rester fra sidste uge. Jeg har lavet en regel om, at jeg skal læse 2×2 time. Ellers laver jeg alt mulig andet.

Tirsdag møder jeg kl 12, så om formiddagen laver jeg mad til tirsdag+onsdag, mens jeg læser.

Onsdag og torsdag er lidt mere komprimet, så der ser jeg ofte på opgaver eller læser lidt. Der er ofte også tid til at blive på uni efter undervisningen, for at få styr på opgaver.

Fredag har jeg fri kl 12 (er hjemme kl 13), så der læser jeg 1-2 time, alt afhængigt af, hvornår pigerne skal hentes.

Indtil nu har jeg også læst i weekenden, men er mindre og mindre, fordi jeg bliver bedre og bedre til at sætte rammerne. Jeg tænker, at ved at skabe struktur, så får jeg også lov til at føle, at jeg kan holde “weekend”. Hverdag kontra weekend kan godt nogle gange flyde sammen som studerende.

Hvorfor springe over, hvor gærdet er lavest…

…. når man kan vente på, at andre har trampet det ned. En skolelærer sagde en gang, at det var hvad jeg gjorde. Hun fik det til at lyde negativt – som om jeg snød. Som voksen tænker jeg, at det bare handler om, at finde den nemmeste vej for en selv. I ved, bruge ressourcerne mest effektivt.

Så når jeg skriver læser, så høre jeg det egentlig. Jeg bruger Google translate til at læse alt op for mig, mens jeg fx. laver mad eller gør rent. Jeg kan ikke læse så meget. Jeg besidder simpelthen ikke de egenskaber, som det kræver. Plus at mit døgn ikke timer nok til, at jeg kan leve livet lineært.

  • Brug spildtid og pendlertid på at få læst. Det er jeg ikke så god til, men muligheden er der.
  • Køb et kaffekort til kantinen – du ved, at det kan betale sig.
  • Hav lidt is i maven mht. at finde tekster tekster, der er altid en sød med studerende der scanner og får dem lagt op.

Bare et sidste råd til en ny studerende; Lad være med at brug energi på, hvad de andre laver osv. Alting er læring og du begrænser dig selv ved at samling dig med andre.

Tak fordi du læste med

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen