Øv, hvor er du nederen Lea!

Underskudsmor.dk

Jeg er jo startet nyt studie. Med nyt studie kommer nye bekendtskaber. I den forbindelse er jeg blevet bevidstgjort om, at når jeg omtaler mine børn er det oftest i en sarkastisk og negativ tone. Men helt ærligt og slet ingen hemmelighed, så har det bare været, og er, pisse hårdt for os at have tvillinger! På den anden side er det også bare pisse fedt – og det burde være fokus.

Det er bare gået op for mig, at glæden ved at de er de sødeste, sjoveste og mest fantastiske væsner er druknet i søvnløse nætter og daglige konflikter. Og det er sgu egentlig pænt nederen!
Vi er ikke kommet igennem de 2 første år ved at være negative, så det ærger mig i de momenter, hvor det går op for mig, at vi sidder fast. Vi sidder fast i en røvsyg spiral af underskud på alle tænkelige konti.

Tag ansvar og tag dig sammen

Jeg har derfor i dag besluttet, at i stedet for at gå og være irriteret over, at jeg ikke har overskud til bloggen, studiet – som nu går ind i eksamens tid, finde praktikplads, muligt job, være nogens mor, nogen kæreste, nogens datter, nogens søster, nogens veninde og sidst, men SLET ikke mindst, noget for mig selv, så vil jeg gøre noget ved det.

Hvis der er noget jeg har lært i livet – jovidst, jeg er kun 30 år, men 30 års erfaring tæller også lidt. Men så er det, at ingen kan fixe dit liv eller din givne tilstand, ud over dig selv. Hvis du forventer det, så har du sat dig selv i en offerrolle. Der må du jo spørge dig selv, om du har lyst til at være der? Har du ikke ressourcerne til at hjælpe dig selv alene, så find modet til at bede om hjælp, det er også selvhjælp. Måske lidt groft, men i min optik the way of life.

Så I dag har jeg givet mig selv en opsang – nu tager du dig fandme sammen, Lea! Nu gør du noget ved, at du sidder fast i denne spiral. Nu stopper du med at være så nederen. 3, 2, 1, kom i gang!
-Og hvilken bedre måde er der at starte på, end ved at skrive et blogindlæg om dine følelser.

Dårlig livsstil er dårlig egenomsorg

Egentlig tror jeg, at en del af underskuddet også bunder i min livsstil. Note: det er min egen skyld og ikke mine børns. Ingen motion og for meget hvidt brød (og alt muligt andet crap), gavner mig nok ikke. Jeg snakker ikke om at gå på kur eller total livsstilsændring. Simpelthen bare, at stoppe med at overspise og belønne sig selv.

En anden del er den manglende søvn. Udfordringen ligger i at accepterer, at det ikke gavner mig at være frustreret over, at mine børn ikke sover om natten. Det er jo vitterligt ikke med vilje, at de holder os vågne. Det gavner mig heller ikke at vente på den dag, at Alberte lærer at sove mere end 3 timer i stræk (det er sket, men kan næsten ikke huske det, kun drømme om det).

Det gavner mig derimod at gå i seng kl 19-20 stykker og stoppe med konstant at putte suger i munden. Som i, jeg køber en pakke flødeboller en dag og Simon og jeg æder alle sammen. Dagen efter sender min søde veninde Summerbird chokolade og vi æder igen det hele. Ingen af os nyder det.

Det er bare blevet en form for “trøste/belønnings” spisen. Nu sover børnene, vi kom igennem dagen, så nu skal vi have det godt. Hmm. Det er jo også en lidt skør logik.
Derfor har jeg set mig selv i øjnene og indset, at belønningen i sig selv, er at være sammen med mine børn. De børn jeg har kæmpet for. De børn jeg vil gøre ALT for. Mine skønne børn, som faktisk er skønne at være sammen med (90% af tiden), men det glemmer jeg bare, fordi jeg har travlt med det jeg ikke når.

Så kære Lea

Jeg har lovet mig selv, at trække vejret og det er jo ikke at sætte baren for højt, kun livsnødvendigt. Jeg har været her før. Mange gange. Jeg ved derfor også hvad der skal til at komme tilbage på det rette spor.

Jeg vil ikke være den mor, der får det til at fremstå 100% negativt at have børn. Jeg vil ikke være den mor eller det menneske der bebrejder andre, herunder mine børn, for at være i underskud. Jeg har lovet mig selv, at jeg skal være glad igen, så det er jeg fra i dag. I morgen er en ny dag og den glæder jeg mig til.

Godnat og sov godt ✨ Klokken er jo 20 😉😴

Tak fordi du læste med!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen