Sammen eller hver for sig?

Long time no see

Jeg nupper lige en hjemmedag med Alberte. Hendes dræn sidder åbenbart ikke rigtig, så hun har små feber og “av i øre”, som hun siger. Drænet skal skiftes i februar #vikrydserfingreforbedresøvn 🤞🏻

At gå til eksamen, få hverdagslivet til at hænge sammen og blogge på samme tid er en større bedrift, som jeg ikke kan mestre. Derfor har der ikke været noget input fra mig i de sidste par uger – men bare rolig, jeg deler fortsat ud af min hverdag. Jeg tænker at du måske lige var ved at blive nervøs for ikke at læse mere Tvillinger For To 😉

Sammen eller hver for sig situationer

Jeg har i denne uge oplevet en ny måde at være mor på, som jeg lige vil dele. Når man venter tvillinger, eller jeg kan jo kun tale for mig selv, så rejser det en masse spørgsmål ift. hele “sammen eller hver for sig situationen”. Skal de i samme tøj, samme seng, samme værelse, samme pasningstilbud, skole, dyrke det samme sport (jeg har bestemt deres fremtidige fodboldkarriere).

Helt lavpraktisk er der også de små “sammen eller hver for sig situationer”. Skal begge med op at handle, skal vi alle tage i zoo eller skal de begge holde fridag sammen.

Hvad gør vi?

Måske lyder det som noget der giver sig selv. Det gjorde det egentlig også for mig. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man som tvillinger blev klædt ens og hvorfor det skal være et emne om de skulle være sammen eller hver for sig. Jeg har altid tænkt at tvillinger er 2 individer og at deres udvikling viser vejen for, hvad de har brug for. Det samme tænkte jeg som kommende tvillingemor og jeg troede egentlig også at det var det, som jeg praktiserede.

Jeg har aldrig klædt pigerne ens. Men så alligevel lidt. Jeg har synes, efter at have fået pigerne, at det er sjovt at klæde dem i det samme (ja, mine børn er påklædningsdukker), fordi et sæt bukser får to forskellige udtryk på pigerne. Nok har jeg haft øje for, at deres udvikling og personligheder er forskellige, men det er gået op for mig nu, at vi også laver alting sammen. Eller pigerne gør. Så måske jeg gør dem mere til en enhed, end jeg troede.

Altid sammen

Grunden til vi har lavet alt sammen er fordi jeg elsker at lave ting sammen som familie. Jeg elsker at skabe minder os 4. Jeg elsker at se pigerne sammen. Jeg vil gerne dele alle oplevelser med dem begge. Jeg er blevet så vant til at have dem sammen, at det er sårbart for mig at dele dem. Så tænker du måske, at nok om mine følelser, men hvad med pigernes?

Agnes og Alberte åbner dør sammen
Sammen kan de lave mere ballade i hvert fald

 

så gået op for mig, at de har svært ved hvis den ene skal noget som den anden ikke skal. Plus det, så oplever jeg, at de nogle gange går hinanden på nerverne, hvis de har været meget sammen. Det er også gået op for mig, at jeg meget sjælens er 100% nærværende ved en af dem, hvert fald ikke mere end 2 min af gangen.

Nu lidt hver for sig

Før denne uge har jeg aldrig haft hjemmedag med dem hver for sig. Det har jeg haft tirsdag og onsdag og det har været SKØNT! Det har været så ubeskriveligt fedt at kunne fordybe sig sammen med sin datter og lukke alt andet ude. Ikke hele tiden tage stilling til den andens behov. Rent praktisk er det også bare en befrielse. Forstå mig ret, at have et barn kan også være ubeskriveligt hårdt, men for mig var det en fornøjelse og legende let. Jeg kan klart anbefale alle tvillingeforældre at have alene tid med kun en af dem fra tid til anden. Det vil vi i hvert fald til at praktisere lidt mere.

Tak fordi du læste med

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen