Lær dit barn at sove igennem

Jeg trykker altid på de skide overskrifter. Hvorfor? Fordi jeg er søvnberøvet og desperat. På lørdag fylder pigerne 2 år. Det betyder 2 år med verdens værste søvn. I hvert fald i vores verden. Det kan tælles på en hånd, hvor mange gange Alberte har sovet +3 timer i et stræk. Jamen, kunne du ikke lære mit barn at sove, tænker du måske? Nej. Kan nogen det? Jeg kan dog sprede lidt håb, hvis du læser videre.

Jeg tænkte nok, at det var søvnen

Sagde min søde sundhedsplejerske, når jeg ringede desperat til hende. Jeg var virkelig presset. Jeg havde læst alle de kloge artikler. Jeg havde brugt alle de gyldne fifs. Alberte var mega ligeglad.

Nøj, jeg synes også det er en tarvelig klikbate det med at lære sit barn at sove. Lige så tarvelig som “tjen 5000kr i time ved at lave ingenting”. Jeg var helt indforstået med, hvorfor man bruger søvnen eller mangel på samme, som totur, så når når jeg falder over (eller nærmer blev bombarderet med) en artikel med en overskrift der lige så godt kunne have sagt “Lea, fra i nat sover du godt, hvis du trykker her” – ja, så trykker jeg da på den! Søvn er grunden til, at jeg ikke tør få flere børn. Tænkt hvis jeg fik tvillinger igen – og de heller ikke sov. Det er en tanke – jeg stopper bare der, for det er et scenarie jeg ikke kan tænke til ende.

Dræn må rede os

Det korte af det lange er, at da Alberte var omkring 11 måneder fik hun lagt dræn. Det stod ud med betændelse på begge øre og ørelægen kaldte det yderst tiltrængt.

Instagram billede
For et år siden lagde jeg dette billede på instagram – i dag kan jeg udfylde den side i hendes bog

Så nu sov vi

…stadigvæk ikke. Hun sov bedre. Op til 4-5 timer. Hun var under et år, så var meget normalt. Der gik dog ikke længe før hun igen vågnede 10 gange om natten. Hun gik igennem en masse udvikling, så vi placerede den egentlig der.

Accept

Da hun var ca 16 mdr. begyndte vi bare at acceptere, at hun sov dårligt. Hun havde jo dræn, så ørene var udelukket. Neurologisk sagde at hun muligvis, grundet sit nervesystems udvikling, bearbejde indtryk over længere tid, men det burde ikke betyde så urolig søvn. Nå jamen, så sov hun bare dårligt. Kampen var for hård og frustrationerne fyldte for meget, så accepten var vejen frem.

Så var der bare lige de dræn

Hun har haft nogle propper i dem. Hun tog sig til det højre øre og væsken kommer ud på venstre. Vi har været til tjek og altid fået at vide at drænet sad der. For 3 uger siden pressede jeg så på, fordi Alberte sov umenneskeligt dårligt og sagde “av øre”. Fordel ved sprog. Så op til ørelægen. Ganske rigtig sad det højre dræn forkert og øret var fyldt med væske. Ørelægen sagde at noget kunne tyde på, at det havde været et problem over længere tid – no shit!

Nyt dræn

I går fik hun nyt dræn og her kommer det:

i nat har hun FANDME sovet igennem! Hun var vågn en gang da vi gik i seng, men ellers har hun bare sovet. Gud, hvor skal jeg drikke meget vin om aftenen nu!

i nat har hun FANDME sovet igennem!

Det fortjener lige en quotation og konfetti fra morgenstunden 🎉

Alberte dræn
Alberte efter første gang hun fik lagt dræn

Jeg ligger her kl 5 og skriver, for jeg har sovet. Jeg har sovet 6,5 timer i et stræk. Jeg tør ikke tro på at dette fortsætter, men jeg er overlykkelig over, at hun fysisk er i stand til at sove hele natten. Jeg vidste godt at jeg var, men at det faktisk er en mulighed for hende, det er stort!

Der er selvfølgelig den mulighed at jeg bare ikke har hørt hende og at Simon har taget hele natten. Nej vent. Det er bare tosset at tro 😉

Så lær dit barn at sove igennem

Det ved jeg intet om! Absolute intet. Agnes gør det 75% af tiden og det var hun 14 måneder om. Det er bare held. Så igen mirakelkur herfra, bare en fortælling om, at hvis man venter længe nok (og får tjekket dræn), så sker det… måske… kun en gang….

Tak fordi du læste med!

4 kommentarer til “Lær dit barn at sove igennem”

  1. En eller to – igen søvn er ingen søvn. Det med at have to har kun betydning ift. statestikker og sandsynelighed for at vågne flere gang 🙂
   Hvor er det også strengt at blive frarøvet sin søvn efter 4 måneder med det. Tænker, at man lige er begyndt at slappe af og tænke at det med søvn ikke blev et problem for jer? Skete der noget eller begyndte hun bare at sove dårligere?
   Håber at det snart vender for jer igen 🙂

 1. Søvn… det er bare det evigt tilbagevendende emne for forældre. Vores mellemste på 8 sover ikke igennem endnu. Så lærer man virkeligt værdien af sammenhængende søvn, når man engang imellem får held til at sikre sig det.

  1. Jeg har slet ikke fået tjekket kommentarer, de beklager jeg.
   På 8 siger du? Hold nu k—! Og I er alle i live 😉 Hatten af for jer.
   Alberte sover betydningsguldt bedre efter dræn, dog ikke igennem, men jeg klager ikke – og slet ikke efter at have læst din kommentar. Jeg håber den gode nattesøvn snart kommer din/jeres vej igen 😉
   Tak for at dele 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen