Agnes og Albertes 2. fødselsdag – Two years down

Nogen har fødselsdag i dag!

Fødselsdagspiger 2 ÅR

TO år. I dag bliver pigerne 2 år.  Jeg bliver sgu så følsom. 2 år – så er de altså store piger. Tiden behøver ikke stoppe og alt det der, men hvor blev de 2 år lige af?

Sidste år til deres fødselsdag skrev jeg et meget ærligt indlæg omkring at blive mor. Det var et indlæg om, hvordan jeg i et år har haft paraderne oppe, distanceret mig i morrollen, men jo tættere jeg kom på deres 1 års fødselsdag, gav jeg slip og jo mere følsom blev jeg. Det første år skulle jeg, Simon og vores forhold finde ud af, hvordan det hele fungerede sammen med familien 2 nye medlemmer.

ÅR 2

“Andet 2 overlevet som tvillingemor” kan nu tjekkes af. Et år, hvor det har føles helt naturligt at være tvillingemor. Det her år har heldigvis været mere roligt. Vi har fundet vores pladser i de nye roller. Selvfølgelig er der sket så mange andre ting, som fx. at sige sit job op og udsætte vores ellers tænkte fremtid med bryllup og hus. Vi nupper lige et par år mere i lejlighed.

Det er også året, hvor begge piger er blevet afsluttet i forløb på OUH. Agnes har ikke længere refluks, nu kun kronisk forstoppelse. Alberte er afsluttet på nerologisk. Hendes udvikling er fin motorisk langt over middel og grov motorisk gennemsnitlig. Vi er meget tilfredse.

OG så er det året, hvor vi har set så meget af deres personlighed. Jeg er faktisk noget stolt over hvor kærlige, hjælpsomme og empatiske de er. Jovidst, de er møg temperamentsfulde, men andet ville også være mærkeligt. Det billede her viser meget godt deres personligheder. Agnes vil gerne kysse og kramme og udtrykker sine følelser så snart de dukker op i hende. Alberte anskuer lige sine omgivelser først og kalkulerer altid det smarteste at gøre, hvilket også betyder at hun er ret dygtigt finmotorisk, fordi hun tager sig tid og har god koncentration. Der ligner hun helt sikkert sin far. Agnes.. ja der ligner hun nok mere sin mor 😅Jeg elsker deres ligheder og forskelligheder lige meget ❤

Det første år kunne mange ting flyde sammen og jeg vidste nogle gange ikke, hvad der var frem eller tilbage. Det føltes til tider som om jeg genlevede den samme dag om og om igen. I år er det kun gået fremad og tingene er blevet nemmere.

Hvad er nemmest

Jeg tænkte lige over den anden dag, hvad jeg helst ville. 2 små (ikke spæde, der sov pigerne alligevel bare) 0-1 år eller 2 piger på 1-2 årlige. Jeg vil heller genleve dette år end det første. For mig er det klart nemmere nu, tros selvstændighedsalder, konflikter og hvad der ellers hører med. MEN lige pludselig synes jeg også bare at det er evigheder siden, at de var små og jeg savner det helt.

Vejen til lykken

Der ligger en lang historie forud for at pigerne overhovedet blev til. En historie som egentlig var en af grundende til, at jeg startede bloggen. Hvis nogle kunne finde hjælp i min historie, så ville jeg gerne dele den. Jeg har bare ikke rigtig kunne skrive om det endnu. Jeg har altid kunne snakke om det, men når man skriver om det, bliver det på en måde til en realitet og foreviget.

Samtidig er det enormt sårbart – og det bliver af en eller anden grund mere sårbart for hvert år der går. Med sårbarheden kommer usikkerheden. Vil folk overhovedet læse det, vil nogle kunne bruge det eller er det bare noget jeg tror?

Lillebror eller lillesøster

Dét er der mange der spørg til. Det spørgsmål følger åbenbart med, når ens børn runder 2 år. Det kan jeg meget hurtigt svare på. Det har vi ingen planer om nu. Hvis det overhovedet bliver aktuelt, så bliver det en efternøler. 1 ting er ikke at sove og alt det der. En anden ting er, at jeg føler slet ikke vi har nydt de to vi har nok endnu. Nydt at være den her 4 kløver. Jeg siger ikke, at jeg ikke kan nyde pigerne, hvis der kom en lille, men jeg ved, at det er helt anderledes at have en af dem af gangen end når jeg har begge piger hjemme, så der må også være en forskel til om man har 2 eller 3. Måske ikke så stor som at gå fra en til to, men det har vi aldrig prøvet, så skal jeg ikke kunne sige.

Agnes og Alberte

For nu og for altid har vi Agnes og Alberte. Dem har vi kæmpet for og vil vi fortsat resten af livet. Vores følsomme, empatiske pige Agnes og vores fighter og tålmodige pige Alberte. Jeg er så pisse stolt over af jer. Af de små mennesker I er og det I kan. Jeg beundre jer og jeg er beæret over at være jeres mor. Min taknemmelig vil ingen ende tage.
Kære Agnes og Alberte. I er mere end ønsket, I er elsket og for altid passet på. Tillykke med jeres 2 år ❤

Kærligst Mor

Hov… hvad skal dagen så gå med?

Vi vil bruge resten af dagen sammen med VERDENS BEDSTE MOR(MOR), som også har fødselsdag i dag! D. 3/3 vil vi holde fødselsdag for pigerne med hele familie og nøj hvor jeg glæder mig lige nu.

Fødselsdagsmennesker <3

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen