Hej følelse af at være tvillingegravid igen – du er velkommen

Mor og Agnes
Ret træt nybagt tvillingemor. Jeg kan slet ikke forstå, at Agnes har været så lille.

Jeg ved ikke hvad der sker? I dag stener jeg mit Facebook feed, for min hjerne var ikke i stand til andet. Jeg burde lave ALT muligt andet, for jeg har nok ting jeg er bagud med, men stener bare facebook #skidetidsrøver. Jeg kommer forbi et opslag fra tvillingegruppen. På opslaget var et billede af et sæt nytfødte tvillinger. For FØRSTE gang siden pigerne blev født, savnede jeg pludselig den tid hvor jeg var tvillingegravid og tiden efter pigerne kom til verden.

Det fik mig til lige at se igennem lidt gamle billeder. Hold nu op, de var små pigerne. Jeg husker slet ikke at have været mor til 2 så små. Jeg forstår slet ikke hvordan jeg har båret mig ad. Ja, jeg skulderklapper sgu lige mig selv lidt. Alt var nyt som mor. Amning, hvordan vasker man en baby, hvad betyder deres gråd. Det virker helt absurd at prøve at gengive den tid,  for det kan ikke beskrives med ord eller praktikker, hvordan det var. ALT var nyt. Og så var der to. De var søde til at lære mig nogle ting på sygehuset og med de fif i lommen kom vi godt fra start.

Jeg lærte hurtigt, hvordan jeg selv kunne tage dem op og bære dem begge på en gang. Det var en kæmpe fordel at kunne det.

Den første tid

Da jeg så billedet af de nyfødte tvillinger følte jeg pludselig et sug gå igennem min krop – ikke en åbenbaring om en 3’er, men følelsen af at være tilbage hvor det hele startede. Andre der har prøvet det?
Jeg var tilbage til der, hvor forventnings glæde var en stor del af hverdagen. Som tvillingegravid troede jeg, at jeg kunne føde hvert øjeblik pga. alle historierne om præmature tvillinger – og det kunne jeg potentielt også. Det betød, at jeg de sidste mange uger vågnede hver morgen og tænkte den som den sidste som gravid. Se bare billedet nedenfor, jeg var ved at eksplodere. Ville ikke bebrejde pigerne, hvis de var kommet tidligt ud. Der var sgute meget plads derinde – heller ikke selvom jeg tog 26 kg på!

 

tvillingegravid
Jeg husker tydeligt dette billede. Tvillingegravid og lidt med en frygt for, hvor det skulle ende. Jeg tog det som en snap til min veninde Maria. Jeg var vitterligt selv i chok over, hvor stor min mave kunne blive hen mod aften. Mindes jeg stadigvæk har et par uger tilbage her.

Tiden stod lidt stille

Jeg fik et kort øjeblik den følelse af stilhed og ro blandet med lykke og uovervindelighed som herskede i vores hjem de første af pigernes leve tid. I ved, før helved… argh ok, bare før balladen brød løs.

Nå men, egentlig ikke den større norske her, havde bare lyst til at dele, at uanset hvor lidt man kan forstille sig, at det hele bliver nemmere, som de allesammen siger, så kommer der igen en dag, hvor man føler overskuddet til at gøre det hele igen. Dermed ikke sagt at det kommer til at ske – og gjorde det, så har jeg i forrige indlæg skrevet lidt om, hvad jeg ville gøre anderledes 😉

God aften derude 😘

Ps. Se lige de her små mus og lidt træt, men mega cool twindad 😍

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen