Se mor, Agnes er helt beskidt!

Dette indlæg er sponsoreret af CEWE

Jeg har længe, som i 2,5 år tænkt, at jeg skulle have lavet fotobøger til pigerne. En pr. leveår. Sådan en slags opsummering af, hvad året har budt på. Men I ved, det der med at få det gjort, det kommer altid i sidste række i hverdagens stress.

Men hvorfor lave en? Tja, det er jo ikke en ting som er need to have, men nærmere nice to have. Mine piger elsker bare at læse bøger. Deres mormor lavede en til dem da de var små og den har været til enormt stor glæde. Derfor tænkte jeg at de skulle have en “rigtig bog” om dem selv. Så det har jeg givet mig i kast med.

Endelig er de blevet færdige, kun 1,5 år for sent. Jeg benyttede CEWE. Fordi det skulle gå lidt hurtigt, så benyttede jeg appen.

Mor har taget (alt for mange) billeder

Jeg er typen der pt. har 3000 usorterede billeder liggende på min telefon. Det er et spørgsmål, om der nogensinde bliver gjort noget ved dem.

Derfor er der i bogen også kun de billeder, som jeg har på min mobil. Det er forholdsvis simpelt at lave en fotobog med CEWEs app.

Den store proces ligger helt klart i at udvælge billeder. Derfor har jeg oprettet mapper på min mobil, så jeg løbende kan smide billeder derover, så det er lige til, når de næste bøger skal laves.

Jeg har lavet en meget basic, unden tekst eller særlig mange detaljer, men i appen er der mulighed for rigtig mange fine features.

Mor, du skal finde beskidte Agnes

Pigerne er ret begejstrer for bøgerne og læser i dem hver dag. Agnes vil gerne se sig selv smurt helt ind i Bay mor og Alberte vil gerne se “baby Alberte” være i bad.

De er den alder, hvor dialogisk læsning er måden, hvorpå der læses, derfor giver det bedst mening med billeder.

Måske det er en pædagogisk undskyldning for simpelthen bare ikke at være kreativ, for virkeligheden er, at det nok ikke bliver anderledes i næste bog, men skulle jeg en dag svømme i overskud vil jeg da klart prøve ikke bare at udforske, men benytte mig lidt mere af forskellige farver, layouts, skrifttyper osv. i CEWE appen. En oprigtig anbefaling herfra.

God fornøjelse!

5 kommentarer til “Se mor, Agnes er helt beskidt!”

 1. Vi er også bare så glade for vores bog, jeg tænkte slet ikke på at lave den via app….. Hvor dumt 🙂
  Det må jeg huske på efter ferien. Har planer om mange flere fotobøger fra vores liv!

  1. Jeg synes i hvert fald at det var nemt. Hvis du ved, at du vil lave en over din ferie og har en presset hverdag som jeg, så kan du potentielt lave den undervejs ved at udvælge billeder løbende. Det synes jeg klart var den største udfordring.

   God ferie til den tid 🙂

 2. Jeg har engang lavet en lignede bog til min ældste da han var omkring de 2 år – det er den ULTIMATIVT bedste bog og han elsker den dén dag i dag selvom han er fyldt 5 😉

  Planen er at lave ham en ny samt én hver til tvillingerne, for de synes sikkert det er lige så sjovt.

  Er sikker på dine piger kommer til at nyde den mange år frem (:

 3. Fordelen ved at lave det som en fotobog er, at man kan genbestille fotobogen efter noget tid, hvis man taber den i en spand vand eller forlægger den. Jeg synes det er en virkelig god idé med en fotobog til børnene. Jeg overvejer selv at lave en barnets bog som fotobog når den tid kommer. Det sværeste er helt klart at udvælge billederne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen